Κυριακή 15 Μαρτίου 2009

Επίθεση σε σταθμό του ΗΣΑΠ

Σε οργανωμένο σχέδιο αποδίδει η αστυνομία την καταστροφική εμπρηστική επίθεση σε συρμό του ΗΣΑΠ στη 01.07 τα ξημερώματα στο σταθμό της Κηφισιάς.
Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από αστυνομικές πηγές, μια ομάδα περίπου 20 ατόμων που φορούσαν αποκριάτικες μάσκες μπήκαν στο τρένο, που πήγαινε προς Κηφισιά στον σταθμό των Πατησίων.
Στο δρόμο, όπως λένε αυτόπτες μάρτυρες, έκαναν φασαρία, αλλά όταν έφθασαν στο σταθμό της Κηφισιάς έβγαλαν από τσάντες που κρατούσαν δοχεία με βενζίνη και άρχισαν να αδειάζουν το εύφλεκτο υγρό σε όλο το συρμό.
Στη συνέχεια όταν το τρένο σταμάτησε, έβγαλαν έξω 7-8 επιβάτες και τους είπαν να απομακρυνθούν. Ο μηχανοδηγός , που δεν είχε καταλάβει τι συνέβαινε, βγήκε και έκανε παρατήρηση στους άγνωστους αλλά εκείνοι τον ακινητοποίησαν, τον έβγαλαν από το τρένο και αφού τον κλείδωσαν μαζί με τη γυναίκα σταθμάρχη στο κουβούκλιο του σταθμαρχείου, έβαλαν φωτιά στο συρμό με γκαζάκια.
Το τρένο τυλίχθηκε στις φλόγες με αποτέλεσμα να καταστραφούν έξι βαγόνια, ενώ σοβαρές ζημιές έπαθαν άλλα τρία του συρμού που ήταν σταματημένος από πριν στο σταθμό της Κηφισιάς.
Οι δράστες μετά την πράξη τους τράπηκαν σε φυγή και εξαφανίστηκαν πιθανόν με οχήματα στα οποία τους περίμεναν συνεργοί τους στην περιοχή. Η πυρκαγιά σβήστηκε λίγο αργότερα από 30 πυροσβέστες που έσπευσαν εκεί με 10 υδροφόρα οχήματα.
Προανάκριση για την εμπρηστική επίθεση διενεργεί η κρατική ασφάλεια.
Εν τω μεταξύ λίγο νωρίτερα τα μεσάνυχτα άλλοι εμπρηστές πυρπόλησαν με γκαζάκια το ΑΤΜ της Marfin Bank στη διασταύρωση Παπάγου και Ούλοφ Πάλμε στου Ζωγράφου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου